U bevindt zich hier: Contact » Aanmelding

Aanmelding van leerlingen

Wanneer kan ik mijn  kind opgeven?

Om een planning te maken voor een groepsindeling is het voor ons plezierig dat de leerlingen al vroeg worden opgegeven. Meestal worden de kinderen als ze 3 jaar geworden zijn, opgegeven voor de basisschool.

Hoe kan ik mijn kind opgeven?

Informatie over het Startblok is op verschillende manieren te krijgen:

  1. Opbellen om een schoolgids te ontvangen (tel.: 0341-430921)
  2. Of/en: Langs komen voor een informatief gesprek. (zowel overdag als 's avonds)
  3. Of/en Vrijblijvend komen we 's avonds bij u langs om iets te vertellen over school. U kunt dan daarna nog eens een kijkje nemen op school om alles in de praktijk te kunnen ervaren.

Bestaat er een wachtlijst?

Nee, geen enkele school van de VCO kent een wachtlijst.

Zijn er wendagen?

Ja, er zijn vijf wenmomenten voor kinderen die in de loop van het schooljaar vier worden. Deze wenmomenten worden in overleg met u gepland. Mocht uw kind na de zomervakantie starten of gelijk met het begin van de instroomgroep, dan zijn er geen wenmomenten.

4 jaar en dan naar school?

Ja, zodra uw kind 4 jaar is mag hij/zij naar school. De maand december is voor de kinderen een drukke maand. De feestdagen kunnen bij onze jongste leerlingen spanning met zich meebrengen. Om die reden zullen tijdens de genoemde maand geen nieuwe leerlingen instromen. Kinderen die in de maand december 4 jaar worden, zijn vanaf januari van harte welkom.
Ook tijdens de laatste 2 maanden van het schooljaar is het voor deze jongste kinderen niet verstandig om naar school te gaan. Deze kinderen hebben n.l. slechts korte tijd de mogelijkheid om te wennen aan  de basisschool, de klas en de juf. Na de zomervakantie moeten deze leerlingen wéér wennen. Mocht bovenstaande problemen opleveren dan horen we dit graag en kijken we naar een goede oplossing.

Wat moet ik doen om mijn  kind aan te melden?

Stap 1: Vul deel 1 in voor het aanmelden van uw kind en lever deze in op school.

Stap 2: U krijgt een bevestiging per mail dat uw aanmelding ontvangen is.

Stap 3a: Start uw kind met vier jaar bij ons op school, dan wordt ouders gevraagd, middels telefonisch contact, om enkele maanden van tevoren deel 2 in te vullen en in te leveren op school. Indien er geen bijzonderheden zijn, dan wordt er over gegaan tot inschrijving.

Stap 3b: Is uw kind al schoolgaand en wordt hij/zij aangemeld bij ons, dan zal er eerst contact opgenomen worden met de huidige school en met de ouders. Indien er geen bijzonderheden zijn, dan wordt er over gegaan tot inschrijving.

 

Bijlage 1 afspraken tussen ouders en school