U bevindt zich hier: Contact » Inschrijven

Inschrijven van leerlingen

Wanneer kan ik mijn  kind opgeven?

Om een planning te maken voor een groepsindeling is het voor ons plezierig dat de leerlingen al vroeg worden opgegeven. Meestal worden de kinderen als ze 3 jaar geworden zijn, opgegeven voor de basisschool.

Hoe kan ik mijn kind opgeven?

Het maken van een bewuste keus voor een geschikte basisschool is niet altijd gemakkelijk. Goede voorlichting is hierbij onmisbaar. Informatie over het Startblok is op verschillende manieren te krijgen:

  1. Opbellen om een schoolgids te ontvangen (tel.: 0341-430921)
  2. Of/en: Langs komen voor een informatief gesprek. (zowel overdag als 's avonds)
  3. Of/en Vrijblijvend komen we 's avonds bij u langs om iets te vertellen over school. U kunt dan daarna nog eens een kijkje nemen op school om alles in de praktijk te kunnen ervaren.

Bestaat er een wachtlijst?

Nee, geen enkele school van de VCO kent een wachtlijst.

Zijn er wendagen?

Ja er zijn 5 wenochtenden. Uw kind krijgt een uitnodiging voor deze wenochtenden.

4 jaar en dan naar school?

Ja, zodra uw kind 4 jaar is mag hij/zij naar school. De maanden november en december zijn voor de kinderen intensieve maanden. De feestdagen brengen bij onze jongste leerlingen altijd veel spanning met zich mee. Om die reden zullen tijdens de genoemde maanden geen nieuwe leerlingen instromen. Kinderen die in de maanden november of december 4 jaar worden, zijn per 1 januari van harte welkom.
Ook tijdens de laatste 2 maanden van het schooljaar is het voor deze jongste kinderen niet verstandig om naar school te gaan. Deze kinderen hebben n.l. slechts korte tijd de mogelijkheid om te wennen aan  de basisschool, de klas en de juf. Na de zomervakantie moeten deze leerlingen wéér wennen. Mocht bovenstaande problemen opleveren dan horen we dit graag en kijken we naar een goede oplossing.
Tijdens de welkomstochtenden kirjgen de kinderen ook een welkomstbrief mee naar huis.
 

Klik hier voor het inschrijfformulier