U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 3a

Welkom op de pagina van groep 3a

Juf Jolanda Bronkhorst en Juf Mirjam den Hartog

Juf Jolanda werkt op maandag en dinsdag

Juf Mirjam werkt op woensdag, donderdag en vrijdag.

Links juf Mirjam, rechts juf Jolanda

In groep 3 staat het verwerven van leesvaardigheid voorop, maar leesbevordering is een belangrijk ingrediënt om kinderen te stimuleren en motiveren. Kinderen die leren lezen willen die vaardigheid toepassen en moeten leesplezier en leesbeleving kunnen ervaren.

Een belangrijk doel van het leesonderwijs is dat kinderen goede en zelfstandige lezers worden.

Met schrijven leren we het schuinschrift, gekoppeld aan de aangeleerde letters.

Met rekenen leren we de getallen en de telrij t/m 20. We maken kennis met de getallen en de telrij t/m 50 en later t/m 100.

We leren hele en halve uren.  En we gaan met geld aan de slag, we leren 1 en 2 euromunten en biljetten van 10 en 20.

Gym:

We hebbben iedere dinsdagmiddag en donderdagochtend gym.

Vanaf groep 3 nemen de kinderen op de gymdagen hun gymspullen mee in een gymtas.  Aan het eind van de dag gaan de spullen weer mee. De gymspullen bestaan uit een sportbroekje en een t-shirt en gymschoenen/zaalschoenen. Voor de meisjes mag het eventueel ook een balletpakje zijn. Het is belangrijk dat de kinderen de gymspullen zelfstandig aan kunnen trekken.

Handige tips

Om goed te leren lezen, moet uw kind ‘leeskilometers’ maken. Veel lezen dus, ook thuis! Probeer daarom elke dag 10 minuten  samen met uw kind te lezen.

Voorlezen is nog steeds erg belangrijk. Het ontwikkelt de woordenschat en het verhaalbegrip van uw kind.

Voor alle ouders die thuis de woordenschat van hun kind willen vergroten bij deze een paar tips:

- 10 minuten voorlezen in plaats van 5 minuten vergroot de woordenschat van de kinderen aanzienlijk.

- Benoem zoveel mogelijk, verwoord alle handelingen.

- Varieer in woordgebruik.

Vermijd: 'leg daar maar neer', want waar is daar?

- en....moeilijke woorden bestaan niet!

Uw kind leert lezen door het hakken en plakken van klanken. Het is daarom belangrijk dat u de letters niet alfabetisch, maar als klanken uitspreekt

Ga regelmatig samen naar de bibliotheek of neem een abonnement op een leuk tijdschrift, bijvoorbeeld ‘maan, roos, vis’ of de donald duck junior.