U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 3b

Welkom op de pagina van groep 3b

Juf Janneke den Hollander en juf Lineke van de Kraats.

Janneke werkt op maandag en dinsdag, Lineke op woensdag, donderdag en vrijdag.

Lineke heeft ook nog andere taken en zal daarom af en toe op donderdag vervangen worden.

In groep 3 staat het verwerven van leesvaardigheid voorop, maar leesbevordering is een belangrijk ingrediënt om kinderen te stimuleren en motiveren. Kinderen die leren lezen willen die vaardigheid toepassen en moeten leesplezier en leesbeleving kunnen ervaren.

Een belangrijk doel van het leesonderwijs is dat kinderen goede en zelfstandige lezers worden.

Met schrijven leren we het schuinschrift, gekoppeld aan de aangeleerde letters.

Met rekenen leren we de getallen en de telrij t/m 20. We maken kennis met de getallen en de telrij t/m 50 en later t/m 100.

Ook leren wij klokkijken met hele en halve uren.  En we gaan met geld aan de slag, we leren 1 en 2 euromunten en biljetten van 5, 10 en 20.

Handige tips

Om goed te leren lezen, moet uw kind ‘leeskilometers’ maken. Veel lezen dus, ook thuis! Probeer daarom elke dag 10 minuten  samen met uw kind te lezen.

Voorlezen is nog steeds erg belangrijk. Het ontwikkelt de woordenschat en het verhaalbegrip van uw kind.

Voor alle ouders die thuis de woordenschat van hun kind willen vergroten bij deze een paar tips:

- 10 minuten voorlezen in plaats van 5 minuten vergroot de woordenschat van de kinderen aanzienlijk.

- Benoem zoveel mogelijk, verwoord alle handelingen.

- Varieer in woordgebruik.

Vermijd: 'leg daar maar neer', want waar is daar?

- en....moeilijke woorden bestaan niet!

Uw kind leert lezen door het 'zoemen' van  klanken. Het is daarom belangrijk dat u de letters niet alfabetisch, maar als klanken uitspreekt

Ga regelmatig samen naar de bibliotheek of neem een abonnement op een leuk tijdschrift, bijvoorbeeld ‘maan, roos, vis’ of de donald duck junior.