U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 5b

Welkom op de pagina van groep 5b

Wij zijn juf Janneke en juf Sanne.

Ik ben juf Sanne en ben getrouwd met Arjen. Wij hebben samen 3 prachtige kinderen Marie, Bram en Jan. Ik woon in Hattem. Ik ben 32 jaar en ik tennis graag en loop graag hard. Verder werk ik graag in de tuin of kook ik lekker eten.

Juf Janneke is getrouwd met Gert en woont in Hierden. Zij heeft ook 2 prachtige kinderen Ariane en Robert.

Op maandag en vrijdag werkt juf Sanne en op dinsdag woensdag donderdag werkt juf Janneke.

In groep vijf leren de kinderen met rekenen de getallenlijn tot 1000, de tafelsommen over het tiental heen en gaan de kinderen verder met meetkundige onderwerpen.

Dit jaar zijn gaan we verder met (een vrij nieuwe) taal/spelling methode, genaamd Staal. Met taal en spelling zijn de kinderen vorig jaar al druk aan het oefenen geweest met het analyseren van woordjes, werkwoorden ontdekken en het schrijven van verschillende tekstsoorten. Ook werken we ieder blok aan een nieuw thema en bieden we nieuwe woorden aan die met het thema te maken hebben.

Bij het lezen horen de kinderen eind groep 5 minimaal een AVI E5 score te hebben gehaald. We lezen dagelijks in de klas (hopelijk gebeurt dit thuis ook, want dit is zeer belangrijk!) en passen diverse leesvormen toe. Met begrijpend lezen maken we gebruik van de aanvullende methode Nieuwsbegrip.

Kinderen die problemen hebben met lezen en ook met het tempo, kunnen prima oefenen op de site: https://www.regenboog-gorinchem.nl/woordentrainer Ook Cito leestrainer en andere sites op dit gebied hebben veel te bieden.

Met geschiedenis (Bij de tijd) reizen we stap voor stap door de tijd. De prehistorie komt aan bod, de Romeinse tijd, de Middeleeuwen, de ontdekkingsreizen, de eerste industrie, WO II en de jaren 50 van de vorige eeuw.

Met Engels (Take IT Easy) leren we Engelse woordjes, oefenen we in het luisteren én voeren we gesprekken in het Engels (al in hele zinnen). Bijvoorbeeld: Hoe moeten we de weg vragen, hoe kun je je voorstellen, hoe vraag je hoe oud iemand is, of welke dieren je hebt.

Verder hebben we een ook een nieuwe aardrijkskunde methode Grenzenloos, waar de kinderen (en leerkrachten!) met veel plezier mee werken!

We gaan na de herfstvakantie starten met de spreekbeurten en rond de voorjaarsvakantie ook starten met de boekbesprekingen. (dit laatste is onder voorbehoud)

Handige tips voor de klas:

Op www.onlineklas.nl kunnen kinderen de tafelsommen automatiseren d.m.v. leuke spelletjes! In de klas oefenen ze ook hiermee, dus ze kunnen dit thuis zelfstandig spelen! Tafelsommen zijn erg belangrijk en we verwachten dat ieder kind de tafelsommen geautomatiseerd hebben. (1-10, 11, 12 en 20)