U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 7a

Wie zijn wij?
Wij zijn groep 7a! Op maandag en dinsdag en vrijdagmiddag is juf Willeke er. Op woensdag, donderdag en vrijdagochtend staat meester Jorgen voor de klas. Juf Willeke is nu met zwangersschapsverlof, vandaar dat meester Jorgen iedere dag voor de klas staat. 

Wat leren we dit jaar?
Aan het begin van het schooljaar hebben we van de vorige groep 7 een brief gekregen met daarin geschreven wat we het komende jaar allemaal mogen verwachten. Al snel werd ons duidelijk dat groep 7 een jaar is waarin we veel nieuwe dingen gaan leren.

Op het gebied van rekenen komen er veel nieuwe categorieën aan bod, zoals breuken, procenten en het metriek stelsel. In groep 6 hebben we hier al kennis mee gemaakt, maar nu gaan we hier écht mee aan de slag.

Iedere week krijgen we op dinsdag en donderdag een huiswerkblad mee naar huis. Deze moeten we de week erna weer inleveren.

Ook moeten we dit jaar voor het eerst een werkstuk maken. Hier gaan we aan het begin van het schooljaar aan werken, zodat we vervolgens over hetzelfde onderwerp onze spreekbeurt mogen houden. Dat scheelt weer! In de eerste helft van het schooljaar houden we ook allemaal een boekenbeurt.

Naast dit alles is het verkeersexamen toch wel het meest kenmerkend voor groep 7. We hebben een theoretisch en een praktisch examen. Deze zullen rond maart/april plaatsvinden.

Iedere week zijn er 2 van ons klassendienst. Zij helpen de juf na schooltijd om alles weer aan kant te maken en voor te bereiden voor de volgende dag. Dit geven wij zelf aan het begin van de week thuis aan.

Natuurlijk valt er veel meer te vertellen, maar dit zijn wel zo'n beetje de belangrijkste dingen.

Oh ja, graag dragen wij ons steentje bij aan de zendingsprojecten. Willen jullie ons helpen iedere week iets mee te brengen? Vele kleintjes maken namelijk één grote.

Ook is er op dinsdag 'fruit/groente-dag'. Op deze dag nemen we als tussendoortje allemaal een stuk fruit of groente mee naar school.

Handige tips voor de klas:
Op dinsdag- en donderdagochtend hebben wij gym. Het is dus belangrijk dat we dan onze gymkleding én gymschoenen meenemen. Ook mogen we dit schooljaar deodorant meebrengen, omdat we naarmate we ouder worden steeds meer gaan zweten.

Hieronder vindt u nog een overzicht van websites die bruikbaar zijn voor ons.
Om extra cito te oefenen: www.citotrainer.nl
Spelling: www.bloon.nl 
Rekenen/taal/spelling: www.rekenen-oefenen.nl, www.taal-oefenen.nl
Tafels en werkwoorden : www.onlineklas.nl
Sommen maken?: www.sommenmaker.nl
Een leuke site om spelling en taal te oefenen is: www.jufmelis.nl/
Leuke site om topo te oefenen is: www.topomania.net
Een leuke site om thuis te oefenen met verschillende vakken is:  www.schoolbordportaal.nl en www.leskompas.nl