U bevindt zich hier: Groepen » 2017 - 2018 » Groep 8b

Welkom op de pagina van groep 8b

Samen zijn wij groep 8b. Onze groep heeft 20 kinderen en onze juf heet Luzette Bos. Zij is de hele week onze juf.

Aan het eind van groep 8 maken wij een cito-eindtoets. Deze toets en alles wat we geleerd hebben op de basisschool vertelt ons naar welk vervolgonderwijs wij zullen gaan. Dit jaar zullen wij verschillende scholen bezoeken om ons te oriënteren op het vervolgonderwijs.

Handige tips voor de klas:

Gym:

Dinsdagochtend en donderdagochtend in de gymzaal naast de school

Huiswerk:

Wij krijgen 2 keer in de week vast huiswerk mee. Op dinsdag zal er een blad meegaan met rekenwerk en op donderdag een blad met taalwerk. Het huiswerk moet ook op de dinsdag of de donderdag een week later weer ingeleverd zijn. Het kan zijn dat het huiswerk niet altijd even moeilijk is, maar het is meer een manier om te wennen aan het maken van huiswerk.

Zaakvakken worden een week van te voren meegegeven. Het kan zijn dat er meerdere toetsen meegegeven zijn in een week. De ene week is er meer werk dan een andere week.

Kamp:

Op woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 september gaan wij op kamp. We gaan dit jaar naar Vierhouten op de fiets. Verdere informatie volgt nog!

Oriëntatie dagen voortgezet onderwijs:

Op deze dagen gaan we met de hele klas kijken op de voortgezet onderwijs scholen in Harderwijk en Ermelo. Deze dagen zijn meestal eind oktober en in de maand november. We gaan hier op de fiets naar toe en meestal vragen we ouders om even mee te fietsen. Ook hier volgt er nog meer informatie!

Kijkdagen voor ouders met kinderen zijn in januari en februari.

Houden jullie de huiswerkpagina in de gaten? Daarop staan de data voor kijkmomenten.

Verwijsgesprekken:

Per kind geven wij een advies waar hij of zij volgens ons (school) het beste past. We kijken bij dit advies naar de Cito resultaten van de afgelopen jaren, naar de sociaal emotionele ontwikkeling en naar de werkhouding. Ook vragen we de leerkracht van groep 7 wat hun bevindingen zijn. Dit gesprek vindt plaats voor de Eind CITO. Meestal plannen we deze gesprekken in januari.

Er zijn drie soorten stromingen:

VMBO: BBL, KBL, TL (de vroegere MAVO)

HAVO

VWO/GYMNASIUM

Eind CITO:

Dit jaar is de eind CITO op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 april 2018. De Cito is alleen op de ochtenden. In de middag gaan we leuke dingen doen. De uitslag komt een maand later. De uitslag wordt meegegeven in een gesloten envelop en mag thuis open gemaakt worden met een ouder.

De voorbereiding doen we in de klas. Vanaf november gaan we oefenen met oude CITO's. Ook thuis kan er geoefend worden als daar behoefte aan is, maar het is niet noodzakelijk.

Spreekbeurt en boekbespreking:

Ook worden er weer spreekbeurten en boekbesprekingen gehouden. De kinderen schrijven zelf in voor een datum.

Werkstuk:

Vanaf januari maken wij weer een werkstuk. Dit wordt begeleid.

Thuis oefenen:

Thuis op de computer extra oefenen kan natuurlijk ook:
Om extra cito te oefenen deze site www.citotrainer.nl
Spelling: www.bloon.nl de kinderen kennen hun eigen inloggevens.
Rekenen/taal/spelling/cito: www.rekenen-oefenen.nl www.cito-oefenen.nl www.taal-oefenen.nl
Tafels en werkwoorden : www.onlineklas.nl
Een leuke site om spelling en taal te oefenen is: https://www.jufmelis.nl/
Leuke site om topo te oefenen is www.topomania.net