U bevindt zich hier: Nieuws » Actueel nieuws

Een vliegende start met de 'Gouden Weken'

woensdag 22 augustus 2018 - 11:42:33 RSS

Aanstaande maandag starten we weer. De sfeer op school vinden wij als Startblok ontzettend belangrijk. Daarom hebben we de weken tot de herfstvakantie omgedoopt tot de 'Gouden Weken'. In deze weken wordt er structureel extra tijd gemaakt om te werken aan positieve groepsvorming. Wat doen we in die weken?

• Kennismakingsspelletjes (Ook als je al bij elkaar in de klas zat, hoe beter je elkaar kent, hoe makkelijker het is om begrip voor elkaar te hebben)
  • Samenwerkingsspellen (Hoe doe je dat? Hoe los je 'problemen' op?)
  • Het stimuleren van gezamenlijke verantwoordelijkheid. De kinderen wordt gevraagd: "Wat voor soort groep willen wij zijn dit jaar? En wat doen we dan juist wel? En wat niet?"
  • De groepsafspraken worden samen gemaakt aan de hand van onze 3 waarden (is het respectvol, verantwoordelijk en veilig).
  • De Kwinklessen die gegeven worden, sluiten naadloos aan bij deze periode.

Het doel van de Gouden Weken is , dat iedereen zich snel (weer) thuis en veilig voelt op school en in de groep. Ook wordt er zo een goede basis gelegd voor een sterke groep met een positieve groepssfeer.

We kunnen dit jaar uw ondersteuning hierbij weer heel goed gebruiken. Het helpt enorm voor uw kind, als u thuis ook geregeld aandacht besteedt aan de Kwink van de week. Op de website van Kwink staat een koelkastposter (zie link), die u thuis kunt gebruiken om af en toe een gesprekje of spel te doen met uw kind.

Als we thuis en op school veel aandacht besteden aan de sociaal emotionele ontwikkeling van uw kind, heeft dat een positief effect op zowel uw kind als op de groepssfeer. Alleen als kinderen zich veilig voelen, kunnen ze zich ontwikkelen. Daar gaan we samen voor!

Voor het Kwinkmagazine van deze maand is juf Esther Veldman geïnterviewd. Zij is op onze school de Kwinkcoach en verantwoordelijk voor positieve groepsvorming. Misschien leuk om te lezen? (blz 10)

Binnenkort hoort u meer van haar. Dit jaar is er voor alle ouders een keer gelegenheid om een Kwinkles mee te maken in de klas van uw kind!

Op een vliegende start vanuit een veilig nest!